AB Visie
Een andere visie op architectuur en bouwen AB Visie / Bureau voor architectuur en bouwen / Donizettihof 12 / 2402 EK Alphen a/d Rijn / Tel: (0172) 419 410 / info@ab-visie.nl
AB Visie Banner AB Visie Banner AB Visie Banner AB Visie Banner

Het kassagebouw

uitbreiding entree/kassagebouw

uitbreiding entree/kassagebouw

Uitbreiding van het kassa gebouw van het Archeon.

Het huidige kassagebouw was voor de uitbreiding een houten middeleeuwse schuur met een beperkte ruimte. Het oude kassa gebouw van het Archeon was een kleine Middeleeuwse schuur, naar het gebruik van die tijd, natuurlijk niet geïsoleerd…
Een klein, Middeleeuws schuurtje bleek om een aantal reden niet heel erg geschikt, als entree gebouw voor zo’n groot en druk bezocht themapark als het Archeon is.

Men liep tegen de volgende problemen aan:

  • Doordat het gebouw klein was, kon men maar weinig kassa’s kwijt. Dat leverde lange wachtrijen voor de kassa op: geen gezellig begin voor een leuk dagje uit..
  • Het gebrek aan ruimte zorgde er ook voor dat er weinig mogelijkheden waren om souvenirs en andere Archeon –artikelen te verkopen.
  • Doordat de schuur niet geïsoleerd was, hadden de medewerkers het vaak koud. Dat probleem werd groter toen het Archeon ook in de winter open ging.

De oplossing lag voor de hand: een groter kassa gebouw.

Eenvoudig als het leek, leverde het voor ons als architecten bureau een aantal stevige uitdagingen op. Het kassa gebouw is de eerste kennismaking met het themapark. Het gebouw moest een volkomen authentieke uitstraling hebben. Ondertussen moest het voldoen aan een aantal logistieke eisen, waarvan een afhandeling van de kaartverkoop er een was. De tweede was dat de bezoekers de ruimte moesten hebben om de souvenirs en Archeon artikelen te bekijken en de derde was dat de medewerkers niet langer kou zouden lijden.

We besloten de schuur te verlengen in dezelfde Middeleeuwse stijl. Schuren kenden in die tijd geen standaard maten en het verlengen van een schuur was ook toen heel gebruikelijk.
Verder besloten we de buitengevels van binnen uit te isoleren. Zo werd het uiterlijk van het kassa gebouw niet aangetast maar  konden de medewerkers van het Archeon zonder kou te lijden hun werk doen.